U sklopu posebnog programa petog History Film Festivala pod nazivom „Film i željeznica“ u utorak 7. rujna 2021. u 20 sati u Galeriji „Kortil“ u Rijeci otvara se izložba „Putovanje kroz vozne redove“. Izložba će biti otvorena od 7. do 18. rujna 2021.

Izložba je nastala u suradnji HŽ Infrastrukture d.o.o. – Hrvatskog željezničkog muzeja, umjetničke organizacije „Istra film“ i Galerije „Kortil“. Hrvatski željeznički muzej kao jedini nacionalni željeznički muzej u Hrvatskoj koji čuva baštinu željezničkog prometnog sustava u ovoj izložbi sudjeluje s tri izložbene cjeline: „Pruga Prvog svjetskog rata“, „Putovanje kroz vozne redove“ te „Vlak slobode – 25 godina poslije“.

Budući da je ova godina proglašena Europskom godinom željeznice, a u cilju da se građani diljem Europske unije potaknu na veće korištenje željeznice kao energetski učinkovitoga i održivoga načina prijevoza, History Film Festival posvetio je dio programa pod nazivom „Film i željeznica“ upravo željeznicama i vlakovima kao simbolima povezivanja ljudi i kultura. Taj dio programa održat će se 16. i 17. rujna 2021. u prostorijama Štaciona, povijesnoga  kolodvora u Matuljima.

Više informacija o izložbi i festivalskom programu možete pronaći na stranicama History Film Festivala: http://historyfilmfestival.com/web/.

Skip to content