Uprava

KONTAKT

telefon ikona 15px  +385 1 3783 300
fax ikona 20px +385 1 3783 326
mail ikona 20 px uprava-hzi@hzinfra.hr 

 

Predsjednik Uprave


Ivan Kršić
na čelu je HŽ Infrastrukture d.o.o. od 1. lipnja 2016. kada je imenovan članom Uprave – direktorom. Od 2017. godine obnaša funkciju predsjednika Uprave Društva, na koju je drugi put imenovan 1. travnja 2022. godine.

Na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu diplomirao je 1999. godine nakon čega počinje raditi u Institutu građevinarstva Hrvatske (IGH d.d.) te kao nadzorni inženjer, glavni nadzorni inženjer, voditelj Odjela za stručni nadzor, direktor projekta i zamjenik direktora Zavoda za nadzor i vođenje projekata stječe veliko iskustvo u radu na području kapitalnih infrastrukturnih projekata kao što su projekt izgradnje autoceste Bosiljevo – Sv. Rok, projekt izgradnje tunela Mala Kapela, projekt izgradnje mosta Drava te projekt izgradnje autoceste Dugopolje – Ploče i ceste čvor Ploče – Luka Ploče. U prosincu 2014. preuzima funkciju predsjednika Uprave tvrtke Hidroelektra Niskogradnja d.d. Rođen je 1974. u Karlovcu.

 

Članovi Uprave

Darko Barišić imenovan je članom Uprave Društva 1. travnja 2022.

Diplomirani je inženjer strojarstva i magistar ekonomskih znanosti. Karijeru započinje u tvrtki PAN Papirna industrija, gdje je radio do 2002. U sustavu je hrvatskih željeznica od 2002. godine. Tijekom 20 godina rada u HŽ Infrastrukturi obnašao je niz rukovodećih funkcija u područjima održavanja željezničke infrastrukture te upravljanja nekretninama. Sudjelovao je u implementaciji te bio voditelj niza projekata za unaprjeđenje poslovanja kao što su projekti zamjene sustava grijanja u kolodvorima te uvođenja sustava SAP ERP i sustava za upravljanje linearnom imovinom tvrtke. Nekoliko godina bio je predstavnik HŽ Infrastrukture u radnim tijelima CER-a, neovisnoga tijela pri Međunarodnoj željezničkoj uniji sa sjedištem u Bruxellesu. Bio je član Uprave HŽ Infrastrukture od 2017. do 2021. godine, a potom konzultant Uprave za strateško investicijske projekte. Rođen je 1973. u Slavonskome Brodu.

 

Marijan Ćužić imenovan je članom Uprave Društva 1. travnja 2022.

Diplomirao na Fakultetu prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu 2003. godine. Nakon studija,  2004. godine počinje raditi u tvrtki Agit d.o.o., gdje je bio voditelj robnog središta Zagreb, voditelj Službe za prodaju, voditelj Službe za međunarodnu prodaju, rukovoditelj Odjela za strateški razvoj i investicije te rukovoditelj PJ-a Dom Express. Godine 2016. prelazi u Zagrebački Holding, podružnicu Čistoća, gdje je radio na mjestu pomoćnika voditelja podružnice te na mjestu koordinatora projekata II. Rođen je 1979. godine u Zagrebu.

 

Damir Lončarić imenovan je članom Uprave Društva 1. travnja 2022. godine.  

Rođen je u Zagrebu 1969. godine. Diplomirao je strojarstvo na Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu. Po završetku poslijediplomskog znanstvenog studija magistrirao je na Ekonomskom Fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Tijekom karijere radio je za Ford, Jaguar, Citroën i Bosch, a od 2017. godine ulazi u sustav hrvatskih željeznica kao direktor društva Croatia Express d.o.o. U HŽ Infrastrukturi bio je voditelj Odjela za organizaciju zamjenskog prijevoza, a od 2019. godine direktor Sektora za mehanizaciju. Od 2018. godine predstavnik je HŽ Infrastrukture pri RFC6 – Mediteranskom koridoru sa sjedištem u Milanu.

 

Subhi Tawfiq imenovan je članom Uprave Društva 1. travnja 2022.

Na Fakultetu prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu diplomirao je 2004. godine. U HŽ Infrastrukturi počeo je raditi 2005. godine. Nakon pripravništva nastavio je raditi u prometnom sektoru te je 2017. godine imenovan zamjenikom direktora Sektora za promet, a od 2021. godine obnašao je funkciju direktora Sektora za promet. Član je Hrvatske komore inženjera tehnologije prometa i transporta. Rođen je 1980. godine u Zagrebu.

Skip to content