O nama

 

HŽ Infrastruktura je tvrtka od strateškog značaja koja upravlja željezničkom infrastrukturom u Republici Hrvatskoj. Ona se bavi organiziranjem i reguliranjem željezničkog prometa, osiguravanjem pristupa i korištenja željezničke infrastrukture svim željezničkim prijevoznicima koji ispunjavaju uvjete propisane Zakonom o željeznici, organizacijom javnog prijevoza i prijevoza za vlastite potrebe, održavanjem i osuvremenjivanjem željezničke infrastrukture, njezinom zaštitom te poslovima investiranja u gradnju željezničke infrastrukture.

Ukupan broj zaposlenih u HŽ Infrastrukturi d.o.o. na dan 31. prosinca 2018. iznosio je 4835.

 

 

 

HŽ Infrastruktura trajno je orijentirana na poboljšanje svih svojih procesa, što dokazujemo posjedovanjem certifikata za sustav upravljanja kvalitetom ISO 9001:2015.

 

HŽ INFRASTRUKTURA DNV Certifikat 2017.
HŽ INFRASTRUKTURA DNV Certificate 2017

 

HŽ Infrastruktura opredijelila se za razvoj, primjenu i neprekidno poboljšavanje učinkovitosti sustava upravljanja energijom prema normi ISO 50001. Potiču se sve zainteresirane strane da pri korištenju objekata u vlasništvu i/ili pod upravljanjem HŽ Infrastrukture vode računa o energetskoj učinkovitosti i potrošnji svih vrsta energenata te da osvijeste svoje zaposlenike o važnosti energetske učinkovitosti.

 

Politika upravljanja energijom HŽ Infrastrukture d.o.o.