U rujnu i listopadu 2019. Zagrebačko kazalište mladih i umjetnička organizacija U!ZAHVATI iz Ukrajine izvode kazališnu šetnju „Vrijeme“. Riječ je o kazališnoj predstavi na otvorenom, odnosno na  specifičnim zagrebačkim lokacijama.

HŽ Infrastruktura poduprla je ovaj projekt, čija svaka izvedba počinje u Zagreb Glavnom kolodvoru. Premijera će se održati 30. rujna, a prva izvedba na rasporedu je 1. listopada 2019., kada se ujedno obilježava 158. obljetnica dolaska prvog vlaka u Zagreb. Izvedbene šetnje „Vrijeme“ održavat će se do 7. listopada 2019.

Projekt se provodi prema umjetničkom konceptu koji se izvodi u drugim europskim gradovima, a za zagrebačku izvedbu dodane su nove epizode vezane uz mentalitet stanovnika, nacionalnost i lokalne rute kretanja.

Tijekom izvedbene šetnje glavni izvođač razgovara s gledateljima-šetačima o osjećaju suvremene osobe o vremenu, užurbanosti i tišini, o trenutku, stanci, strci u životu, sadašnjosti, budućnosti, prošlosti i uspomenama. Izvedbu u trajanju od jednog sata i 40 minuta sudionici prate putem slušalica na hrvatskom ili engleskom jeziku.

Više o predstavi „Vrijeme“ te raspored izvedbi možete pronaći na mrežnim stranicama ZKM-a.

Skip to content