HŽ Infrastruktura je u uređenje parkirališta, pristupne ceste koja vodi do parkirališta te postavljanje javne rasvjete uz željeznički kolodvor u Velikoj Gorici uložila 800 tisuća kuna. Radovi su nedavno završeni pa je putnicima koji će do kolodvora stizati automobilima te putovanje nastavljati vlakom na raspolaganju 50-ak novih parkirnih mjesta.

Uređene površine uz kolodvor u utorak 11. svibnja 2021. obišli su predsjednik Uprave HŽ Infrastrukture Ivan Kršić, član Uprave Darko Barišić te v.d. gradonačelnika Velike Gorice Krešimir Ačkar.

– Planiramo urediti parkiralište i s druge strane željezničke pruge, no najprije moramo riješiti imovinskopravne odnose. Sigurno nećemo uspjeti osigurati jednak broj parkirnih mjesta, no što god napravimo, dobro ćemo napraviti. Velika Gorica je velik grad i treba koristiti željeznički promet da bi se grad rasteretio od cestovnog prometa, to više što putovanje vlakom od Velike Gorice do Zagreba traje samo 12 minuta. – rekao je Ivan Kršić.

Krešimir Ačkar najavio je kako je ovo tek početak onoga što Grad sugrađanima želi omogućiti.

–  Uređenjem parkirališta s druge strane pruge želimo i onima koji stižu iz smjera Turopolja omogućiti parkirna mjesta i na taj način željeznicu učiniti dostupnijom. Također, kružnim autobusnim linijama planiramo usmjeriti sugrađane ka željezničkome prometu koji je puno sigurniji i puno brži prema metropoli, a ujedno ekološki prihvatljiviji jer bi na taj način smanjili gužvu i emisiju štetnih plinova u našemu gradu. – rekao je Krešimir Ačkar, istaknuvši da se početak kružnog prometa ne tiče samo Velike Gorice, već i okolnih naselja koja će povezati sa središtem grada i samim željezničkim kolodvorom.

Skip to content