U utorak 19. lipnja 2018. HŽ Infrastruktura i Grad Krapina u Gradskoj vijećnici u Krapini svečano su potpisali Sporazum o sufinanciranju izgradnje željezničko-cestovnog prijelaza i prilaza naselju Dolac u Krapini. Sporazum je u ime HŽ Infrastrukture potpisao predsjednik Uprave Ivan Kršić, a u ime Grada Krapine gradonačelnik Zoran Gregurović.

Radi se o investiciji ukupno vrijednoj gotovo dva milijuna kuna kojom će se financirati osiguranje željezničko-cestovnog prijelaza svjetlosno-zvučnom signalizacijom i polubranicima, građevinski radovi prilaza te javna rasvjeta prijelaza.
Najveći dio investicije odnosi se na osiguranje željezničko-cestovnog prijelaza uređajem. Ti radovi vrijedni su milijun i 720 tisuća kuna, a HŽ Infrastruktura sufinancirat će ih sa 75 posto.

Grad Krapina osigurat će ostatak sredstava za osiguranje željezničko-cestovnog prijelaza uređajem te kompletan iznos za građevinske radove prilaza i izvođenje javne rasvjete na prijelazu. Početak radova predviđen je tijekom 2018., nakon što bude proveden postupak javne nabave za izvođenje radova.

Ovaj sporazum nastavak je ulaganja HŽ Infrastrukture u obnovu željezničke mreže i infrastrukture na području Krapinsko-zagorske županije. Podsjećamo, HŽ Infrastruktura je 12. lipnja 2018. s odabranim izvođačem potpisala ugovor za radove na modernizaciji i elektrifikaciji pruge između Zaprešića i Zaboka vrijedan 531 milijun kuna, a radovi na tome kapitalnom projektu trebali bi početi u ljeto ove godine.

Skip to content