radovi na predusjeku tunela Zaluka webNakon što je završena sanacija tunela Zaluka na pruzi Karlovac – Kamanje – državna granica sa Slovenijom, krajem rujna započeli su radovi na sanaciji klizišta na predusjeku  tunela Zaluka, investiciji vrijednoj oko 2,5 milijuna kuna. Radovi na predusjeku tunela obuhvaćaju uređenje klizišta uz prugu te klizišta koje obuhvaća šumsku cestu iznad tunela. Postavit će se novi materijal koji će se učvrstiti geomrežama i štapnim sidrima, a u planu je izrada potpornog armirano-betonskog zida na predusjeku koji će onemogućiti pojavu novog klizanja tla.

Izvođač radova su Pružne građevine. Nakon sanacije tunela Zaluka dugog 346 metara koja je završena u lipnju 2016., prethodne sanacije tunela Zrinski u Ozlju te završetka spomenutih radova na sanaciji klizišta pruga od Karlovaca za Kamanje i dalje do državne granice sa Slovenijom bit će osposobljena za neometan željeznički promet.

Tijekom radova putnici se od srijede 28. rujna, ovisno o fazama radova te voznome redu vlakova, na relaciji Ozalj – Kamanje – Bubnjarci,  odnosno  Ozalj – Metlika i obratno, prevoze autobusima prema voznome redu putničkih vlakova.

Skip to content