Iskop bankina na lijevom kolosijeku Zagreb GK-Zagreb ZKOd 1. do 26. kolovoza izvodit će se radovi na sanaciji podvožnjaka na Savskoj cesti, odnosno na križanju Savske ceste i Jukićeve ulice.

Radovi će utjecati i na cestovni promet. Zatvorit će se dio kolnika na Savskoj, a promet će teći po preostalom slobodnom dijelu u oba smjera. Mađutim, radovi će utjecati i na tramvajski prijevoz pa će šest tramvajskih linija koje prometuju Savskom voziti izmijenjenim trasama u oba smjera, o čemu detaljne informacije možete pronaći na mrežnim stranicama ZET-a: https://www.zet.hr/aktualnosti/izmjene-u-prometu/savska-od-cibone-do-jukiceve-bez-tramvaja/8153

Također od 1. kolovoza zbog izvođenja radova zatvara se zapadna pješačko-biciklistička staza, ispred Studentskog centra, koja se ponovno otvara sredinom mjeseca, a potom se zatvara istočna pješačko-biciklistička staza, odnosno na strani Tehničkog muzeja Nikola Tesla.

Na podvožnjaku “Savska” predviđeni su radovi na antikorozivnoj zaštiti čeličnih dijelova konstrukcije, hidroizolaciji, odvodnji, sanaciji pukotina i oštećenja te nanošenje zaštitnog premaza na betonske dijelove konstrukcije.

Navdeni radovi izvode se u sklopu projekta Modernizacije dionice Zagreb Kustošija – Zagreb Zapadni kolodvor – Zagreb Glavni kolodvor. Procijenjena vrijednost cijeloga projekta iznosi 29,2 milijuna eura, a projekt se u cijelosti financira iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti. Završetak svih radova na projektu očekuje se sredinom sljedeće godine.

Ispričavamo se građanima i putnicima na zastojima i kašnjenjima zbog radova te vas molimo za strpljenje.

npoo

Skip to content