U petak 22. prosinca 2023. u poslijepodnevnim satima​ pružna dionica između Meje i Škrljeva, na pruzi Zagreb GK – Rijeka, ponovno se otvara za promet.​

Zbog povećanih količina tereta u luci Rijeka te kako bi se ona rasteretila, za sada se uspostavlja promet teretnih vlakova, a putnički prijevoz i dalje će teći zamjenskim autobusima na relaciji Rijeka – Ogulin i obratno. Vozit će jedino dva novogodišnja putnička vlaka prema Fužinama iz Zagreba i Rijeke.

Podsjećamo, nesreća se dogodila 11. prosinca 2023. kada je došlo do sudara teretnog vlaka prijevoznika Rail Cargo Carrier – Croatia (RCC) i pružnog vozila TMD (teška motorna drezina) HŽ Infrastrukture. Ozlijeđenih osoba u nesreći nije bilo. Vlak RCC-a s 19 vagona kukuruza koji se kretao iz Koprivnice prema Rijeci iz nepoznatih se razloga nije zaustavio u kolodvoru Meja, što je bilo obavezno. Nakon što je prošao kroz kolodvor, na otvorenoj pruzi naletio je na pružno vozilo koje služi za održavanje željezničke infrastrukture. Istraga je još uvijek u tijeku.

Nakon očevida raščišćavanje posljedica nesreće, postavljanje nove pruge i kontaktne mreže trajalo je 10 dana, danonoćno, bez prekida. HŽ Infrastruktura zahvaljuje svim radnicima koji su neumorno radili na sanaciji mjesta nesreće i na ponovnome uspostavljanju prometa.

 

 

Skip to content