U ponedjeljak 6. ožujka radovi na trenutačno najvećem željezničkom infrastrukturnom projektu – gradnji drugog kolosijeka pruge između Dugog Sela i Križevaca – ušli su u fazu u kojoj će utjecati na tijek željezničkog prometa. Tako će do daljnjega na toj dionici promet biti posebno reguliran. U prvome razdoblju, točnije do 1. travnja, putnike će prema voznome redu vlakova između Vrbovca i Križevaca prevoziti autobusi, i to od ponedjeljka do subote između 7.45 i 14.45 sati, a 23. i 24. ožujka od 7.45 do 14.45 sati između Dugog Sela i Križevaca.

Dodatne informacije o organizaciji prijevoza i mjestima na kojima će se zaustavljati autobusi putnici mogu dobiti na:

Putnike molimo za razumijevanje jer radovi se izvode kako bi putovanje željeznicom bilo brže i udobnije.

Građevinski radovi na projektu Dugo Selo – Križevci započeli su u srpnju 2016. Završetak ove faze radova predviđen je krajem 2018. godine, a puštanje nove dvokolosiječne pruge između Dugog Sela i Križevaca u promet planira se početkom 2020., čime će se vrijeme putovanja između Dugoga Sela i Križevaca skratiti sa sadašnjih 30 minuta na 18 minuta.

Dionica koja se modernizira duga je 38,2 kilometra, a cijeli projekt vrijedan je 1,5 milijardi kuna. Od toga je 85 posto sufinancirano iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Kohezijskog fonda.

Skip to content