Film Fakulteta prometnih znanosti nastao u suradnji s HŽ Infrastrukturom nagrađen je u kategoriji najboljeg filma iz Europske unije na ovogodišnjem Svjetskom filmskom festivalu o sigurnosti na cestama (Global Road Safety Film Festival), koji je pod pokroviteljstvom UNECE-a održan od 20. do 21. veljače 2017. u palači UN-a u Ženevi.

Edukativni video „Sigurno s Andrijom na putu do škole“ (Safe with Andrew on the way to school) izrađen je u okviru projekta „Implementacija mjera za povećanje sigurnosti najranjivijih sudionika u prometu na željezničko-cestovnim prijelazima“. Projekt se provodi u sklopu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske 2011. – 2020. godine Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske.

Nositelj projekta jest Fakultet prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, a HŽ Infrastruktura s preventivno-edukativnom akcijom „Vlak je uvijek brži“ partner je na projektu.

Video je nastao na hrvatskome jeziku, a izrađen je radi prikazivanja djeci nižih razreda osnovne škole. Za potrebe festivala preveden je na engleski jezik.

Izrada edukativnih videomaterijala samo je jedna od brojnih aktivnosti koje se provode u sklopu projekta u cilju promjene neprihvatljivih obrazaca ponašanja sudionika u prometu i povećanja svjesnosti o posljedicama rizičnoga ponašanja na željezničko-cestovnim prijelazima.

Nagradu je voditeljici projekta dr. sc. Danijeli Barić s Fakulteta prometnih znanosti uručila Violeta Bulc, povjerenica Europske komisije za promet.

Skip to content