Nikola Ljuban, dipl. ing. prometa, član Uprave HŽ Infrastrukture, preminuo je 26. rujna 2021. u 66. godini života nakon kratke i teške bolesti.

Kolega Nikola rođen je u Vinkovcima 22. svibnja 1956. Iz rodnih Vinkovaca davno je otišao u Zagreb, ali s ljubavlju je spominjao svoj rodni grad,  kamo se često vraćao rodbini i prijateljima. Svima će nam ostat u sjećanju da je bio posebno emotivan i sretan što je u Vinkovcima prije dvije godine sudjelovao u realizaciji kazališne predstave na temu vinkovačkih željezničara.

Na željeznici je počeo raditi 1980., a radio je na brojnim radnim mjestima. Počeo je raditi kao  prometnik vlakova, a nastavio kao operativni pomoćnik šefa Zagreb Ranžirnog kolodvora te kao voditelj prometne operative u Direkciji HŽ-a. Potom je radio kao voditelj projekata u Razvoju i građenju na radnome mjestu glavnog inženjera za promet, na mjestu člana Uprave HŽ Infrastrukture te koordinatora za koridore. Godine 2017. ponovo je imenovan članom Uprave HŽ Infrastrukture. Deset godina proveo je radeći izvan sustava Hrvatskih željeznica kao direktor različitih tvrtki.

Nikola Ljuban bio je dragovoljac Domovinskoga rata od 1991. do 1992. te je sastavu 105. brigade HV-a obnašao dužnost pomoćnika zapovjednika topničkog diviziona.

Bio je i društveno angažiran te je u dva mandata bio biran u Vijeće gradske četvrti Trešnjevka – jug, a u mandatu od 2009. do 2013. bio je zastupnik u Gradskoj skupštini Grada Zagreba. Bio je i član Uprave Odbojkaškog kluba „Don Bosco“, koji se natječe u 1.b ligi.

Kolega Nikola bio je oženjen i otac troje djece, na koje je bio jako ponosan te je često spominjao njihove studentske i radne uspjehe.

Uvijek je bio spreman pomoći kolegama u rješavanju bilo koje vrste problema, i poslovnih i privatnih. Ako nije mogao drugačije, barem savjetom. Volio je željeznicu, bio je nadasve stručan u poslu, imao je znanja iz svih poslovnih  područja, a bio je i vrlo ugodan suradnik kojega su svi cijenili.

Osim po stručnosti Nikolu ćemo pamtiti kao čestitoga kolegu i prijatelja koji je cijenio i suradnike i prijatelje.

Skip to content