Povodom uključivanja Hrvatskog željezničkog muzeja u adventska događanja u Zagrebu kao jedne od novih atraktivnih lokacija pod motom „Poklonite dobre vibracije“ te povodom treće titule najboljega europskog odredišta tijekom adventa koju je dobio grad Zagreb Muzej su posjetili predstavnici Grada Zagreba i Turističke zajednice grada Zagreba. Susretu s novinarima nazočili su zamjenica i izaslanica gradonačelnika Zagreba doc. dr. sc. Olivera Majić, zamjenik direktorice Turističke zajednice grada Zagreba Luka Benko, član Uprave HŽ Infrastrukture Marko Z. Žubrinić te predstavnici Grada i Turističke zajednice.

Zamjenica i izaslanica zagrebačkoga gradonačelnika doc. dr. sc. Olivera Majić izrazila je zadovoljstvo time što je Zagreb i ove godine izabran za najbolju europsku adventsku destinaciju.
– Konkurencija je bila velika, no Zagreb se i ove godine upisao na listu najbolje adventske destinacije. Izuzetno nam je drago što su hrvatska željeznička baština i Muzej ove godine ušli u adventsku ponudu grada. Ovo je nastavak suradnje Grada Zagreba i željeznice koja će u skoroj budućnosti biti još vidljivija. – rekla je zamjenica gradonačelnika.

– Ovaj je muzej pravi mali biser u turističkoj ponudi grada. Adventska ponuda programa Muzeja vrlo je zanimljiva svim uzrastima i Zagrepčana i domaćih i stranih turista koji posjećuju Zagreb tijekom adventa, ali i cijele godine. I ove smo se godine trudili podići ljestvicu u ponudi događanja te smo se na kraju treći put upisali kao najbolja adventska destinacija. Događanja idu dalje, a Muzej će svim posjetiteljima ponuditi blagdanski ugođaj i puno skrivenih i nepoznatih željezničkih priča. – rekao je zamjenik direktorice Turističke zajednice grada Zagreba Luka Benko.

Marko Z. Žubrnić, član Uprave HŽ Infrastrukture,  zahvalio je zamjenici i izaslanici gradonačelnika i zamjeniku direktorice Turističke zajednice na dolasku i uvrštavanju Muzeja u adventsku ponudu grada.
– Počašćeni smo time što je Hrvatski željeznički muzej ove godine prvi put uvršten u adventsku ponudu Grada i želja nam je da to postane tradicija. Čestitam Gradu Zagrebu i Turističkoj zajednici Grada Zagreba na ponovnome proglašenju Zagreba najboljim europskim adventskim odredištem. Iza ovog priznanja stoji puno truda i entuzijazma te svima koji su tomu doprinijeli zahvaljujem na tome što na ovako lijepi način pozicioniramo naš glavni grad na globalnoj razini. Svim posjetiteljima našeg muzeja želim ugodan boravak i pozivam sve da željeznički muzej posjete i u drugim prigodama. – dodao je Žubrinić.

Prisutne je pozdravila i Tamara Štefanac, ravnateljica HŽM-a, koja je goste provela kroz izložbeni program Muzeja i pokazala zanimljivosti za posjetitelje:
– Zahvaljujući inicijativi Turističke zajednice grada Zagreba koju je podržala HŽ Infrastruktura kao osnivač i vlasnik Muzeja, Hrvatski željeznički muzej jedna je od novih lokacija ovogodišnje manifestacije „Advent u Zagrebu“.
Hrvatski željeznički muzej osnovan je 1991. i jedini je željeznički muzej u Hrvatskoj. Muzejska građa sistematizirana je u 12 muzejskih zbirki od kojih je većina upisana u Registar kulturnih dobara RH i ima status zaštićenoga kulturnog dobra. Uključivanjem Muzeja u ovu manifestaciju naša je građa dobila zasluženu pozornost zahvaljujući adventskome šušuru i osmišljenim programskim aktivnostima čiji je cilj promocija željezničke baštine i senzibiliziranje javnosti na važnost industrijske željezničke baštine, njezinu atraktivnost i kulturno-turistički potencijal.

Raspored svih događanja u Muzeju do 7. siječnja te sve ostale pojedinosti posjetitelji mogu provjeriti na http://muzej.hzinfra.hr/.

Skip to content