Od 4. do 6. rujna u Hrvatskoj boravili su predstavnici Europske komisije koji su tom prigodom s predstavnicima Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU, HŽ Infrastrukture i HŽ Putničkog prijevoza obišli radove na lokaciji velikog projekta rekonstrukcije postojećeg i izgradnje drugog kolosijeka željezničke pruge na dionici Dugo Selo – Križevci te dionicu Križevci – Koprivnica – državna granica.

Osim o razvoju i unapređenju hrvatske željezničke mreže prilikom posjeta razgovaralo se i o kupnji novih vlakova za HŽ Putnički prijevoz, što se također sufinancira sredstvima Europske unije.

Hrvatsku su posjetili predstavnici Glavne uprave za regionalnu i urbanu politiku Europske komisije Strahil Christov, Nevena Biševac, Katja Pozderec i Elizbieta Gajeska. U ime Ministarstva mora, prometa i infrastrukture sastanku su prisustvovali načelnik sektora u Upravi za EU fondove i strateško planiranje Damir Šoštarić, načelnica sektora u Upravi za EU fondove i strateško planiranje Jelena Tomić Jović te Ivana Jerković iz Uprave za EU fondove i strateško planiranje.

Iz Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU sudjelovao je g. Vedran Slaver. U ime HŽ Infrastrukture u sastanku su sudjelovali Mirko Franović, direktor Sektora za razvoj, pripremu i provedbu investicija i EU projekata te njegova pomoćnica Dragana Drobac. Također, u delegaciji HŽ Infrastrukture bili su i voditelj projekta Dugo Selo – Križevci Tihomir Lažeta, član projektnog tima Alen Križić i član projektnog tima Rekonstrukcije postojećeg i izgradnje drugog kolosijeka na dionici Križevci – Koprivnica – državna granica Martin Capar. U ime HŽ Putničkog prijevoza sudjelovao je član Uprave  Damir Rubčić, koordinator za EU fondove Renato Humić i koordinatorica za međunarodne odnose Sonja Cvetković.

 

Skip to content