Kolodvor SesveteU utorak 9. travnja 2024. godine HŽ Infrastruktura d.o.o. i tvrtka Veselčić d.o.o. potpisale su ugovor za radove cjelovite obnove zgrade željezničkoga kolodvora Sesvete vrijedan 297.468,62 eura (+PDV).

Rok za izvođenje je šest mjeseci, a radovi obuhvaćaju zamjenu krovišta i vanjske stolarije, obnovu fasade, sanitarnih čvorova i instalacija, uređenje okoliša, parkirališta i čekaonice za putnike, a bit će ugrađeni i klimatizacijski uređaji.

Zgradu kolodvora su u pratnji medija obišli predsjednik Uprave HŽ Infrastrukture Ivan Kršić zajedno s članovima Uprave i predstavnicima izvođača radova.

Tom je prilikom Kršić izjavio:

potpis ugovora za obnovu zgrade kolodvora Sesvete– Sesvete – Dugo Selo dionica je s najvećim intenzitetom željezničkog prometa u Republici Hrvatskoj. Njome na dan prođe više od 200 vlakova, od kojih 140 putničkih. Prioritet nam je poboljšati kvalitetu putovanja i zadovoljstvo putnika kako bi tom najprometnijom željezničkom dionicom u državi putovali što ugodnije. To je nastavak ulaganja na ovome području nakon što smo 2021. izgradili novo stajalište Sesvetska Sopnica. U javnoj nabavi je i izgradnja dodatnog stajališta, Sesvetskih Sela.

HŽ Infrastruktura trenutačno provodi velike projekte obnove i modernizacije željezničke infrastrukture, a uz obnovu i modernizaciju pruga radi se na obnovi kolodvorskih zgrada diljem Hrvatske. Trenutačno su u procesu obnove kolodvorske zgrade od Slavonije do Istre, koje se financiraju iz Državnog proračuna Republike Hrvatske, a važan obol svemu tome dat će i sredstva iz kredita Europske investicijske banke. Za radove na kolodvorskim zgradama koji su u tijeku planirano je više od 2,2 milijuna eura.

Skip to content