Podvožnjak IvanečkiDana 23. studenoga 2023. u 13 sati u promet su pušteni podvožnjak „Ivanečki“ u Koprivnici te na njega vezane Ulica Ivana Česmičkog i Ivanjska cesta.

Do izgradnje podvožnjaka cestovni promet tekao je preko željezničko-cestovnog prijelaza, odnosno križanja pruge i nerazvrstane ceste (Pavelinska ulica) koja je spajala grad Koprivnicu s državnom cestom DC20. Nakon rekonstrukcije (denivelacije) nerazvrstana cesta podvožnjakom „Ivanečki“ prolazi ispod željezničke pruge, što će doprinijeti boljoj sigurnosti i protočnosti cestovnog i željezničkog prometa.

Radovi na podvožnjaku izvedeni su u sklopu trenutačno najvećega infrastrukturnog željezničkog projekta u Hrvatskoj, „Rekonstrukcija postojećeg i izgradnja drugog kolosijeka na dionici Križevci – Koprivnica – državna granica“. Projekt ukupno vrijedan 350 milijuna eura, sufinanciran iz Instrumenta za povezivanje Europe (CEF), uvršten je na listu strateških projekata Republike Hrvatske.

Nakon puštanja u promet podvožnjaka „Ivanečki“ nastavljaju se radovi na objektima duž čitave dionice duge 42,6 km. Prema planu izvođača radova, do kraja 2023. trebali bi biti završeni svi nadvožnjaci i podvožnjaci, većina mostova, dva vijadukta, prijelaz za životinje i galerija te bi tako bilo završeno ukupno 50 posto projekta.

 

Skip to content