Predsjednik Uprave HŽ Infrastrukture Ivan Kršić i gradonačelnik grada Otoka Josip Šarić obišli su u ponedjeljak 10. svibnja 2021. obnovljeni željeznički kolodvor Otok u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

U sklopu projekta obnovljena je kolodvorska zgrada, kolodvorski kolosijeci te su uređene površine za prihvat putnika.

Radovi na obnovi kolodvorske zgrade Otok vrijedni oko 1,08 milijuna kuna obuhvaćali su uređenje okoliša, zamjenu krovišta, obnovu fasade, uređenje unutrašnjosti kolodvorske zgrade te zamjenu stolarije.

Uz to u kolodvoru su izgrađene dvije uređene površine za prihvat putnika duljine 60 m, obnovljen je 2. kolosijek u duljini od 80 m, dok su 1., 3. i 4. kolosijek sanirani u zoni novih perona. Ukupna vrijednost spomenutih radova iznosi oko 463 tisuće kuna.

Također, HŽ Infrastruktura u sklopu projekta nabave i ugradnje uređaja za osiguranje 50 željezničko-cestovnih prijelaza u Republici Hrvatskoj obnavlja i željezničko-cestovni prijelaz “Otok” u ulici Braće Radića u Otoku. Vrijednost investicije iznosi oko 1,5 milijuna kuna, a završetak radova koji su u tijeku uz ishođenje potrebnih dozvola očekuje se na jesen. Spomenuti prijelaz bit će osiguran automatskim uređajima sa svjetlosno-zvučnom signalizacijom i polubranicima.

Skip to content