Knjižnica HŽ Infrastrukture d.o.o. od 1. lipnja 2020. ponovno je otvorila svoja vrata i radi u skladu s preporukama za nastavak rada u prostoru sveučilišnih, visokoškolskih, znanstvenih i specijalnih knjižnica tijekom epidemije koronavirusa (COVID-19). Preporuke su izrađene prema uputama i preporukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) i županijskih stožera za sprječavanje širenja zaraze te uz primjenu općih Smjernica za rad s građom i korisnicima Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu (2020-04-24).

 

UPUTE ZA ULAZAK KORISNIKA U PROSTOR KNJIŽNICE HŽI-a I KORIŠTENJE USLUGA U UVJETIMA EPIDEMIJE COVID-19

RADNO VRIJEME S KORISNICIMA: OD 11.00 DO 15.00 SATI

Radi sprječavanja širenja zaraze neophodno je pridržavati se svih higijenskih standarda, uputa o preporučenom razmaku i ograničenom broju osoba u zatvorenom prostoru. Korisnici koji planiraju dolazak u knjižnicu moraju voditi računa o zdravstvenom stanju te, kako ne bi ugrozili druge, odustati od dolaska ako imaju povišenu temperaturu ili druge smetnje koje mogu ukazivati na simptome zaraze koronavirusom.

  1. Preporučujemo da prije dolaska u Knjižnicu pošaljete upit elektroničkom poštom.
  2. Pri ulasku u prostor Knjižnice obavezno je dezinficirati ruke sredstvom za dezinfekciju postavljenim na ulazu.
  3. Tijekom boravka u Knjižnici preporučeno je nošenje zaštitne maske.
  4. Moguće je kretanje korisnika po prostoru slobodnog pristupa Knjižnice uz obavezno poštivanje razmaka od dva metra i što kraće zadržavanje u prostoru.
  5. Između korisnika i djelatnika potrebno je održavati fizički razmak od minimalno 1,5 m.
  6. Radi ograničenja o istodobnom broju osoba u zatvorenom prostoru, u čitaonici istodobno mogu biti dva korisnika.

NAPOMENA: Knjižničarka je dužna zabilježiti vrijeme ulaska korisnika u čitaonicu, kontaktne podatke i vrijeme napuštanja čitaonice. Te su informacije u slučaju otkrivanja oboljelog koji je boravio u čitaonici u određeno vrijeme potrebne epidemiolozima kako bi što brže mogli identificirati i obavijestiti kontakte oboljelog te provesti mjere sprječavanja daljnjeg širenja infekcije.

Zahvaljujemo na razumijevanju i suradnji.

Skip to content