Trenutačne epidemiološke mjere, kojima su obuhvaćeni i učenici osnovnih škola, omogućile su nastavak edukativno-preventivne akcije “Vlak je uvijek brži”, koju HŽ Infrastruktura provodi dulje od dvadeset i dvije godine na području cijele Hrvatske. Tijekom pandemije program akcije bio je prilagođen online komunikaciji s učenicima.

U srijedu 16. veljače 2022. HŽ Infrastruktura održala je akciju “Vlak je uvijek brži” u Osnovnoj školi “Fran Galović” u Zagrebu. Cilj edukativne akcije jest upoznavanje najmlađih sudionika, najranjivije skupine u prometu, učenika nižih razreda osnovnih škola s osnovnim željezničkim pojmovima, prometnim znakovima, opasnostima koje prijete prilikom nepropisnog prelaženja preko pruge, nedopuštene dječje igre na pruzi te prilikom nošenja slušalica tijekom kretanja uz prugu i u prometu.

S obzirom na to da je tijekom pandemije HŽ Infrastruktura provodila online akciju, dolazak među učenike razreda 3.a, b i c, interaktivna komunikacija s učenicima te zajedničko gledanje i komentiranje animiranih filmova na temu “Vlak je uvijek brži” išli su u prilog provođenju nastave u školi.

Tim HŽ Infrastrukture podijelio je učenicima promotivni materijal akcije “Vlak je vijek brži” i bojanke prilagođene temi i uzrastu učenika. Na kraju poučnoga druženja tim se s učenicima rastao uz popularnu pjesmu “Kad se male ruke slože” iz filma “Vlak u snijegu”, snimljenome prema knjizi Mate Lovraka.

Skip to content