Nagrada “Ponos Hrvatske”

– U trenutcima kada mislite da možete napraviti nešto ispravno, nemojte oklijevati i razmišljati. Napravite što vam instinkt kaže i u 99 posto slučajeva dobro završi. Bolje nego što bi završilo da se pusti i da se dogodi nešto što ne treba. – istaknuo je prometnik Marko Lončarević koji je 28. studenog 2023. na svom radnom mjestu u Dugom Selu doslovno skočio na vlak u pokretu koji je iskočio iz tračnica i tako spriječio katastrofu. Marko se tim hrabrim i hvalevrijednim potezom našao među 15 dobitnika nagrade „Ponos Hrvatske“ koja mu je uručena 28. ožujka 2024. u dvorani „Lisinski“.

– Nisam u tom trenutku razmišljao o posljedicama. Danas, kada gledam na to, zahvalan sam što sam to uspio, da je tako ispalo tako. – kaže Marko, dodajući da je na njega najponosniji njegov tata, a s njim na dodjelu nagrade došla je supruga Maria koja ne krije zadovoljstvo.

Prometnik Marko Lončarević

– Super se osjećam, došao sam tu, upoznao sam ljude iz Hrvatske koji su isto učinili neko veliko djelo. Odlični su ljudi, a osobito mi se sviđa Goran koji je skočio u Savu. Vidi se da je dobra duša Slavonskog Broda. Drago mi je da smo tu i da smo dobili nagradu. – rekao je Marko prilikom primanja nagrade. Nagradu mu je uručio Jure Šipuš, voditelj Ureda upravljanja sigurnošću HŽ Infrastrukture koja je ponosna na svog dobitnika nagrade „Ponos Hrvatske“.

– Nesebično dati sebe kako bi pomogao drugome znači biti istinski heroj. Podsjetnik je to svima nama kakvi ljudi trebamo biti. Zato HŽ Infrastruktura s iznimnim ponosom podržava ovaj projekt koji prepoznaje heroje među nama koji nas osvajaju dobrotom, hrabrošću i velikim srcem. Tim više smo ponosni jer je jedan od dobitnika i naš prometnik Marko Lončarević koji se iskazao iznimnom hrabrošću na svom radnom mjestu, u kolodvoru Dugo Selo, gdje je uskočivši na vagon u pokretu prisilno zaustavio vlak. Čestitamo i zahvaljujemo Marku, kao i svim ovogodišnjim dobitnicima. – izjavio je Šipuš.

Dobitnici nagrade “Ponos Hrvatske”

Ovogodišnji žiri u sastavu Suzane Rešetar iz Udruge Sjena, sociologa Dragana Bagića, HGSS-ovca Jadrana Kapovića, HRT-ova urednika Ognjena Golubića i glavnog urednika 24 sata Ivana Buče među brojnim je kandidatima izabrao njih 15 koji su tako postali ovogodišnji dobitnici.

Svečanu dodjelu nagrade možete pratiti u subotu 30. ožujka 2024. u 16 sati na HTV-u 2.

 

Foto: Pixsell

Skip to content