ŽCP Bračak

U sklopu projekta osiguranja i modernizacije 49 željezničko-cestovnih i jednog pješačkog prijelaza preko pruge na 50 lokacija diljem hrvatske željezničke mreže u redovitu funkciju regulacije prometa pušteno je šest uređaja za osiguranje željezničko-cestovnih prijelaza (ŽCP).

Riječ je o prijelazima “Križovljan”, “Poljanec”, “Strmec”, “Krušljevec” i “Brezje” u Varaždinskoj, te prijelazu “Bračak” u Krapinsko–zagorskoj županiji.

Navedeni prijelazi osigurani su svjetlosno-zvučnom signalizacijom i polubranicima.

Radovi se trenutačno izvode na još 28 željezničko-cestovnih prijelaza, a očekuje se da će prijelazi “Dukovec” i “Horvati” u Krapinsko-zagorskoj županiji, “Jalžabet”, “Vidovec-stajalište” i “Greda” u Varaždinskoj županiji, “Ostrna 1”, “Tedrovec” i “Širinec” u Zagrebačkoj županiji, “Voloder” u Sisačko-moslavačkoj županiji te “Županja 1” i “Županja 2” u Vukovarsko-srijemskoj županiji prvi među njima biti pušteni u rad.

Projekt osiguranja i modernizacije željezničko-cestovnih prijelaza vrijedan je 72,9 milijuna kuna (+ PDV), a radovi i nabava opreme financiraju se u sklopu projekta Svjetske banke “Održive hrvatske željeznice u Europi”.

ŽCP Krušljevec

ŽCP Križovljan

ŽCP Brezje

Skip to content