Željezničko-cestovni prijelaz

Željezničko-cestovni prijelaz “Greda”

U veljači su u redovitu funkciju regulacije prometa pušteni modernizirani željezničko-cestovni prijelazi „Greda“ i „Vidovec“ na pruzi Varaždin – Ivanec – Golubovec.

Izvedeni radovi dio su projekta osiguranja i modernizacije 49 željezničko-cestovnih i jednog pješačkog prijelaza preko pruge na 50 lokacija diljem hrvatske željezničke mreže. Cjelokupan projekt vrijedan je 72,9 milijuna kuna (bez PDV-a), a radovi i nabava opreme financiraju se iz projekta Svjetske banke „Održive hrvatske željeznice u Europi”. Radove izvodi Končar – Inženjering za energetiku i transport d.d.

Željezničko-cestovni prijelaz "Vidovec"

Željezničko-cestovni prijelaz “Vidovec”

Željezničko-cestovni prijelazi „Greda“ i „Vidovec“ nalaze se između kolodvora Cerje Tužno i Ivanec u Varaždinskoj županiji. Prijelazi su prije bili osigurani prometnim znakovima, a po modernizaciji dobili su najvišu razinu osiguranja, odnosno automatske uređaje sa svjetlosno-zvučnom signalizacijom i polubranicima.

To su deseti i jednanaesti modernizirani željezničko-cestovni prijelazi koji su dosad pušteni u promet u sklopu ovoga projekta, a radovi u različitim fazama trenutačno se izvode na još tridesetak željezničko-cestovnih prijelaza.

Planirani je završetak svih radova krajem ljeta ove godine, a puštanje pojedinačnih željezničko-cestovnih prijelaza u promet teći će po ishođenju potrebnih dozvola.

Skip to content