Dana 29. prosinca 2021. u redovitu funkciju regulacije prometa pušten je modernizirani željezničko-cestovni prijelaz „Jalžabet“ na pruzi Varaždin – Dalj.

Izvedeni radovi dio su projekta osiguranja i modernizacije 49 željezničko-cestovnih i jednog pješačkog prijelaza preko pruge na 50 lokacija diljem hrvatske željezničke mreže. Cjelokupan projekt vrijedan je 72,9 milijuna kuna (bez PDV-a), a radovi i nabava opreme financiraju se iz projekta Svjetske banke „Održive hrvatske željeznice u Europi”. Radove izvodi Končar – Inženjering za energetiku i transport d.d.

Željezničko-cestovni prijelaz „Jalžabet“ nalazi se između kolodvora Jalžabet i Ludbreg u Varaždinskoj županiji. Prijelaz je prije bio osiguran prometnim znakovima, a po modernizaciji dobio je najvišu razinu osiguranja, odnosno automatski uređaj sa svjetlosno-zvučnom signalizacijom i polubranicima.

Osim željezničko-cestovnog prijelaza „Jalžabet“ dosad je u promet pušteno još osam željezničko-cestovnih prijelaza moderniziranih u sklopu ovoga projekta, a radovi u različitim fazama trenutačno se izvode na još tridesetak željezničko-cestovnih prijelaza.

Skip to content