U utorak 5. siječnja 2020., nakon razornoga potresa koji je pogodio Sisačko-moslavačku županiju, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković je sa suradnicima i u pratnji predsjednika Uprave HŽ Infrastrukture Ivana Kršića obišao željeznički kolodvor u Sisku.

Posjet Sisku započeo je sastankom sa županom Ivom Žinićem na kojemu se razgovaralo o stanju i sanaciji cjelokupne prometne infrastrukture na potresom pogođenome području.

– Željeznička pruga od Zagreba do Siska u potresu nije oštećena, ali, nažalost, zgrada željezničkoga kolodvora u Sisku pretrpjela je teška oštećenja. Riječ je o zaštićenome spomeniku kulture i u ovome trenutku doista je teško procijeniti koliko će koštati njegova obnova. U suradnji s Ministarstvom kulture vidjet ćemo na koji način pristupiti sanaciji kolodvorske zgrade. – rekao je ministar Butković prilikom obilaska.

Dio kolodvorske zgrade u kojemu je bilo smješteno prometno osoblje u cijelosti je neupotrebljiv, dok je dio dobio žutu naljepnicu i ne smije se upotrebljavati dok se ne poduzmu mjere sanacije.

Iako je odmah nakon potresa na dionicama od Zagreba do Novske i od Sunja do Volinje željeznički promet bio obustavljen te je bio uveden zamjenski prijevoz autobusima, promet je ponovno uspostavljen 30. prosinca 2020.