Ministarstvo mora, prometa i infrastruktureMinistarstvo mora, prometa i infrastrukture 15. veljače 2022. godine održat će konferenciju na kojoj će putem dva okrugla stola, “Javni putnički prijevoz po mjeri korisnika” i “Teretni prijevoz po mjeri korisnika”, pokušati dobiti informaciju od samih korisnika usluga, građana i prijevoznika, o tome kakav prijevoz žele, kako ga ostvariti i bolje prilagoditi njihovim potrebama.

Cilj je Konferencije ne samo saznati što je to potrebno našim građanima, već potaknuti raspravu tijekom koje ćemo pokušati definirati kakav je to javni prijevoz koji istovremeno odgovara potrebama građanima, lokalnoj i područnoj samoupravi i prijevoznicima, a ostaje učinkovit, siguran, i održiv. Rasprava bi trebala pokazati i kako se dobrim organiziranjem javnog prijevoza, a osobito korištenjem mogućnosti koje su nam na raspolaganju iz EU-a, u konačnici može pružiti bolja usluga korisnicima i odgovoriti na zahtjeve koji su pred nama.

Želja je organizatora okupiti i korisnike i dionike interesa u sustavu teretnog prijevoza te ih, kao i građane te dionike sustava javnog putničkog prijevoza, pravovremeno upoznati i pripremiti za promjene koje u području prometa dolaze s novim paketom europskog zakonodavstva za borbu protiv klimatskih promjena. Stoga će biti govora i o upotrebi čistih tehnologija, o planovima za digitalizaciju te, između ostalog, o dostupnim mogućnostima korištenja europskih sredstva za poboljšanje samog sustava.

Ovim putem pozivamo vas da uoči navedene konferencije ispunite anketu na poveznici i tako date svoj glas o tome kakav promet želite.

Zainteresirana će javnost tijekom Konferencije imati mogućnost postavljati pitanja panelistima te davati komentare putem digitalne platforme, a na temelju prikupljenih odgovora iz ankete i zaključaka s okrugloga stola bit će formirane preporuke za objavu na digitalnoj platformi Europske komisije.

Konferencija o budućnosti Europe obuhvaća proces otvorene, uključive i transparentne rasprave s građanima Europske unije o nizu prioriteta i izazova u oblikovanju zajedničke budućnosti, pod zajedničkim vodstvom Europske komisije, Europskoga parlamenta i Vijeća EU-a, čiji se zaključci očekuju do proljeća 2022., a temeljem kojih će se oblikovati smjernice za budućnost EU-a

Skip to content