Ugrađene skretnice, prosinac 2023.

Zbog obnove desni kolosijek na dionici Zagreb Glavni kolodvor – Zagreb Zapadni kolodvor bit će zatvoren za promet od 1. veljače u 3.50 sati do 1. ožujka u 23.59 sati.

U tom razdoblju neki vlakovi neće voziti na relacijama između Zagreb Glavnog kolodvora te Zaprešića, Harmice i Savskog Marofa u oba smjera, a popis otkazanih vlakova dostupan je ovdje.

Ostali vlakovi vozit će jednim kolosijekom na relaciji Zagreb Glavni kolodvor – Zagreb Zapadni kolodvor i obratno te se očekuju znatna kašnjenja pojedinih vlakova.

Napominjemo da putnici u stajalištu Kustošija za ulazak i izlazak koriste peron na lijevom (južnom) kolosijeku.

Za vrijeme posebne regulacije prometa od 1. veljače do 1. ožujka 2024. na relaciji Zagreb Glavni kolodvor – Zagreb Zapadni kolodvor Zagreb Glavni kolodvor putnici s kartama HŽPP-a moći će se prevoziti u tramvajima i autobusima ZET-a koji voze na navedenom području, a putnici s kartama ZET-a u vlakovima HŽPP-a.   

Detaljnije informacije o posebnoj regulaciji željezničkog prometa zbog radova dostupne su u rubrici Radovi na mreži: ZAGREB GLAVNI KOLODVOR – ZAGREB ZAPADNI KOLODVOR | HŽ Infrastruktura (hzinfra.hr)

Navedeni radovi izvode se u sklopu projekta Modernizacije dionice Zagreb Kustošija – Zagreb Zapadni kolodvor – Zagreb Glavni kolodvor. Procijenjena vrijednost cijeloga projekta iznosi 29,2 milijuna eura, a projekt se u cijelosti financira iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti. Posebne regulacije prometa usklađene su s dinamikom izvođenja radova i planirane su povremeno, sve do završetka radova, a što se očekuje sredinom ove godine.

Ispričavamo se građanima i putnicima na zastojima i kašnjenjima zbog radova te vas molimo za strpljenje.

npoo

Skip to content