HŽ Infrastruktura sklopila je sa Sindikatom željezničara Hrvatske Sporazum o partnerstvu na projektu „2014-2021 Social Dialogue Decent Work Programme“, koji se zalaže za poštene i dostojanstvene radne uvjete u hrvatskom željezničkom sektoru.

Riječ je o projektu pod nazivom DeWoTed za koji je nepovratni iznos od 91 000 eura odobren iz fonda Innovation Norway. Cilj projekta jest jačanje tripartitne suradnje između poslodavca, sindikata i javnih ustanova te promocija dostojanstvenog rada.

Nakon izrade ključnih pitanja vezanih uz dostojanstvene radne uvjete, HŽ Infrastruktura će u suradnji sa Sindikatom željezničara Hrvatske utvrditi kako ostvariti bolje radne uvjete svojih zaposlenika. Na regionalnoj i lokalnoj razini razradit će se i komentirati činjenice usuglašene kao najvažnije za poboljšanje spomenutih uvjeta, nakon čega će se preporučiti na koji način ih se može poboljšati u zakonodavstvu i u praksi. Osim toga, organizirat će se i niz okruglih stolova i edukacijskih radionica kako bi se, primjerice, kod zaposlenika povećala svjesnost o pitanjima dostojanstvenog rada.

Provođenjem projekta pružit će se podrška socijalnom dijalogu i uspostavi prakse dostojanstvenog rada u uskoj suradnji s norveškim partnerima.

Projekt je višegodišnji i traje do  31. 1. 2022. godine.

                         

Skip to content