Jedna virtualna i jedna fizička lokacija bit će mjesta na kojima će se Hrvatski željeznički muzej (HŽM) priključiti ovogodišnjoj manifestaciji „Noć muzeja“ koja se održava u petak 26. siječnja 2024.

Čitatelji, odnosno virtualni posjetitelji, moći će se na mrežnoj stranici HŽM-a (https://muzej.hzinfra.hr) upoznati s jedinstvenom željezničkom baštinom u obliku objekata koji se nalaze uz prugu i oko nje. Uvid u virtualni sadržaj bit će omogućen od petka 26. siječnja u popodnevnim satima.

Drugi dio sudjelovanja HŽM-a u manifestaciji „Noć muzeja“ zbivat će se od 18 do 22 sata u Vinkovcima, točnije u željezničkom kolodvoru Vinkovci, na Trgu kralja Tomislava 3, gdje će biti otvoren prostor stalne izložbe „Životopis vinkovačkoga prometnog čvorišta“ Vinkovačke željezničke zbirke Hrvatskog željezničkog muzeja. U 19 sati na lokaciji će biti organizirano i stručno vodstvo kroz izložbu.

Posjetite HŽM u „Noći muzeja“, bilo virtualno na mrežnoj stranici muzeja bilo fizički u Vinkovcima u željezničkom kolodvoru.

Noć muzeja 2024.
Skip to content