S povoljnijom epidemiološkom situacijom u zemlji HŽ Infrastruktura krenula je u novi ciklus edukativno-preventivne akcije “Vlak je uvijek brži”. U petak 28. svibnja 2021. tim VJUB-a i Policijska postaja Sunja proveli su akciju na dva željezničko-cestovna prijelaza.

Zajednička akcija HŽ Infrastrukture i Policijske postaje Sunja radi prevencije nesreća na željezničko-cestovnim prijelazima provedena je u kolodvorskome prostoru na ŽCP-u Sunja II., znanom kao Drljače, osiguranome polubranicima i svjetlosno-zvučnom signalizacijom, te na ŽCP-u u Ulici kralja Petra Krešimira, osiguranome prometnim znakom “Stop” i Andrijinim križem. Oba su prijelaza na pruzi iz smjera Siska po kojoj teče putnički i teretni prijevoz. S druge strane kolodvorskog prostora nalazi se ŽCP Vedro Polje, koji je trenutačno izvan funkcije jer se u smjeru Hrvatske Dubice izvode radovi na pruzi.

HŽ Infrastruktura akciju “Vlak je uvijek brži” provodi dulje od 20 godina po školama i na željezničko-cestovnim prijelazima. Iz epidemioloških razloga u osnovnim školama započelo se s online prezentacijama akcije učenicima, a povoljnija epidemiološka situacija u zemlji iskorištena je da se održi zajednička akcija tijekom koje su sudionici u prometu na željezničko-cestovnim prijelazima upozoravani na potrebu poštivanja prometnih propisa i pravila te prometne signalizacije.

Skip to content