Nagrada zene na zeljeznici 2022

Dobitnici nagrade “Žene na željeznici”

Dobitnice prvih europskih nagrada “Žene na željeznici” proglašene su 8. ožujka 2022. tijekom hibridne svečanosti koju je organizirala Europska komisija povodom Međunarodnog dana žena. Inicijativa koju je predvodio sektor i koju je podržala Platforma „Žene u prometu“ Europske komisije u suradnji sa Zajednicom europskih željezničkih i infrastrukturnih poduzeća (CER), osmišljena je tijekom Europske godine željeznice 2021. kao dobrodošla prilika za isticanje teme žena u prometnom sektoru, a posebno u željeznici. Povećanjem privlačnosti željezničkog sektora ženama moguće je postići mješovitiju radnu snagu, što dokazano vodi do znatno veće sposobnosti rješavanja problema i inovativne snage.

Europska povjerenica za promet Adina Vălean otvorila je svečanost obraćanjem preko videa rekavši: „Na ovaj Međunarodni dan žena s ponosom odajem počast ovim iznimnim osobama koje pokreću ili uzdrmavaju uobičajeno stanje iz cijele Europe. Organiziranjem današnje dodjele željeznički sektor pokazuje svoju predanost promicanju raznolikosti i jednakosti. Očito nam je potrebno više žena na željeznici i zahvaljujem svim dobitnicima što su danas s nama podijelili svoje inspirativne priče! Nadam se da će njihovi dobri primjeri i prakse utrti put mnogim drugima koji će ih slijediti i mnogim drugim inspirativnim ženama da se pridruže željezničkoj obitelji!”

Dajući priznanje za postignuća u četiri kategorije nagrada ova nagrada stavlja u središte pozornosti iznimne inicijative za uključivija, rodno uravnoteženija i sigurnija radna mjesta i žene koje imaju stvarni utjecaj na svoju okolinu. Nakon što je zaprimio više od 50 nominacija u različitim kategorijama, žiri sastavljen od Adine Vălean, europske povjerenice za promet, Vere Tax, zastupnice u Europskom parlamentu, i Baibe Miltoviče, predsjednice Odjela za promet Europskog gospodarskog i socijalnog odbora, imao je težak zadatak odabrati pobjednike.

•Nagradu za najboljeg poslodavca dobio je njemački željeznički prijevoznik Deutsche Bahn (DB).

DB je 2020. odlučio povećati udio žena na vodećim pozicijama s 20-30 posto do 2024., što je potaknulo novu strategiju zapošljavanja žena s nizom od 30 mjera koje su jedinstvene za tržište. Strategija se fokusira na marketing ljudskih resursa, zapošljavanje i praćenje te je već povećala postotak zaposlenih žena. Preko 76.000 prijava zaprimljeno je 2021., a zaposleno je više od 4.700 žena. Brojne inicijative pridonijele su tom uspjehu, uključujući DB-ov „Mjesec žena” prošlog ožujka s raznim aktivnostima za zaposlenike kao i za buduće kandidate. DB također nudi fleksibilne uvjete zapošljavanja i model radnog vremena prilagođen obitelji – za žene i muškarce. Posebne mreže i mentorstvo zaokružuju ponudu za žene.

Pri preuzimanju nagrade bio je nazočan Martin Seiler, član Uprave dioničkog društva Deutsche Bahn AG-a, zadužen za ljudske resurse i pravne poslove, koji je izjavio: „U ime Deutsche Bahna želim izraziti iskrenu zahvalnost na dodjeli ove nagrade. Izuzetno smo ponosni i smatramo ovo priznanjem za naše napore da rodna ravnopravnost postane nešto o čemu se ne pregovara i prvi prioritet naše tvrtke. Gledajući u budućnost nastavit ćemo s radom na promicanju još većeg broja žena u željezničkom sektoru kako bismo doveli do konkretnih poboljšanja i pozitivnih promjena.”

•Nagrada za najbolju inicijativu protiv uznemiravanja pripala je katalonskom gradskom operatoru mobilnosti Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC).

FGC je borbu protiv seksualnog i rodno uvjetovanog uznemiravanja naveo kao jedan od glavnih ciljeva u svom Planu ravnopravnosti i Strategiji aktivizma. Interno, poduzeto je nekoliko radnji za promicanje uključive kulture i podizanja svijesti među zaposlenicima da se pozabave tim problemom, posebice ažuriranjem i priopćavanjem protokola tvrtke, imenovanjem posebno obučenih referentnih osoba i pružanjem obuke za više od 750 članova osoblja o tome kako identificirati i rješavati uvredljive i uznemirujuće situacije. Za putnike su napravljene sigurnosne revizije na nekoliko kolodvora, uzimajući u obzir rodnu perspektivu i praćene konkretnim radnjama kao što su bolje osvjetljenje i vidljivost točaka za alarmiranje u hitnom slučaju te aplikacija za prijavu seksualnog uznemiravanja kako bi se poboljšala stvarna i percipirana sigurnost korisnika prijevoza.

Izražavajući zahvalnost zbog dodijeljene nagrade Marta Subirà, izvršna direktorica FGC-a, istaknula je sljedeće: „Inkluzija i rodna ravnoteža nisu nešto što se može tretirati samo kao politika ili odluka uprave, to je transformacija koja zahtijeva predanost i uključenost tvrtke u cjelini. Potičemo radnike FGC-a da se uključe i postanu aktivisti za rodnu ravnotežu kako bi postigli učinkovite i trajne rezultate.”

•Nagrada za najbolje poboljšanje uključivanja pripala je francuskom željezničkom prijevozniku SNCF-u.

Već 30 godina SNCF je posvećen promicanju inkluzije i raznolikosti na radnom mjestu kroz snažan program socijalne uključenosti. Prvi od osam sporazuma socijalnih partnera za zapošljavanje osoba s invaliditetom potpisan je 1992. godine, a od 2006. SNCF je implementirao četiri sporazuma o ravnopravnosti spolova i rodnoj raznolikosti. SNCF je stvorio poseban odjel za raznolikost za razvoj mjera u borbi protiv svih vrsta diskriminacije (npr. spol, etnička pripadnost, vjera, seksualna orijentacija, dob…), primjerice putem obuke i podizanja svijesti među svojim zaposlenicima. Trideset dopisnika SNCF-a za rodnu ravnopravnost doprinosi aktivnostima podizanja svijesti i osiguravaju provedbu sporazuma. Štoviše, „SNCF Mixité”, stvoren je 2012. kao najveća mreža zaposlenika u Francuskoj koja se bavi rodnim pitanjima, a broji oko 11.000 članova.

Jean-Pierre Farandou, izvršni direktor SNCF-a, rekao je: „Svaki zaposlenik, bez obzira na posao i poziciju u tvrtki, bitan je dio našega zajedničkog uspjeha. Promicanje uključivanja svih nije nešto što se bira ili ne bira. U SNCF-u vjerujemo da je to jedna od naših prednosti i da nam daje priliku izgraditi kolektiv koji radi na uključivoj i održivoj mobilnosti, svugdje i za sve nas.“

•Nagrada Zvijezda u usponu pripala je Lindi Allen iz irskog željezničkog prijevoznika Iarnród Éireann – Irske željeznice.

Kao voditeljica upravljanja talentima Linda Allen je tijekom posljednje dvije godine promijenila iskustvo i mogućnosti za sve žene na Irskim željeznicama. Centar za upravljanje talentima koji je osnovala Linda u vrlo je kratkom razdoblju uveo niz programa koji zaposlenima pružaju mogućnost napredovanja u karijeri. Na primjer, Program za razvoj žena na vodećim pozicijama, koji se provodi u suradnji s koledžom Trinity College Dublin, sada je dovršen u dva mandata. Linda je također uvela Mrežu žena na željeznici kao i Mentorski program. Utjecaj Lindinih inicijativa vidjet će se ne samo kratkoročno nego i tijekom godina koje dolaze, a sudionici izvještavaju o povećanim vještinama umrežavanja, samosvijesti i samopouzdanju kako bi se prijavili za napredovanje.

Pridruživši se videovezi kako bi prihvatila nagradu, Linda Allen izjavila je: „Za mene je ključno da sav posao koji radimo ima sustavan pristup vodstvu. Kako bi uspjeli, programi moraju biti usmjereni na žene, a ne samo raspisani za žene. Moramo pomoći zaposlenicima da prepoznaju kako se njihova uloga lidera odnosi na njih kao pojedince, njihov odnos s timovima i njihov odnos sa širim organizacijskim sustavom.”

Događanje je moderirao izvršni direktor CER-a Alberto Mazzola koji je zaključio: „Organiziranje prve dodjele europskih nagrada Žene na željeznici dovelo je do jačeg naglaska na pitanje koje je vrlo važno za CER i naše članice. Prošle godine potpisali smo sporazum Žene na željeznici koji trenutačno implementiramo, a dobitnici današnjih nagrada pomažu ilustrirati kako inicijative o ravnoteži spolova dovode do stvarnih promjena za bolje radno okruženje.”

Skip to content