U srijedu 24. srpnja obilježena je deseta godišnjica tragične željezničke nesreće u Rudinama, u kojoj je život izgubilo šestero putnika, a 55 ih je ozlijeđeno. Tom su prigodom izaslanstva HŽ Infrastrukture, HŽ Putničkog prijevoza i HŽ Carga položila vijence i zapalila svijeće na spomen-obilježju u Rudinama u sjećanje na nesretno stradale u najtežoj nesreći u novijoj povijesti HŽ-a.

Komemoraciji su u ime HŽ Infrastrukture prisustvovali članovi Uprave Nikola Ljuban i Krunoslav Papić, Ante Jakelić, voditelj Područne radne jedinice prometa Jug, Silvana Dabo, voditeljica Područne radne jedinice održavanja građevinskog infrastrukturnog podsustava Jug, i Ivana Abramović, šefica kolodvora Kaštel Sućurca. Delegaciju HŽPP-a predvodio je voditelj Područne radne jedinice Split Ivan Liović, a HŽ Carga šef Regionalnoga centra Jug Ivan Čičmir.
U ime lokalne zajednice komemoraciji su prisustvovali zamjenik gradonačelnika Grada Kaštela Grgica Benutić te predstavnici Civilne zaštite MUP-a, HGSS-a i DVD-a Kaštela.

Prigodom komemoracije član Uprave HŽ Infrastrukture Nikola Ljuban istaknuo je:

– Kao i svih prethodnih godina, i danas smo došli na mjesto nesreće nagibnoga vlaka koja se dogodila nakon podneva toga petka 24. srpnja 2009. godine. Dolazimo svake godine kako bismo na ovome mjestu odali počast šestoro putnika koji su poginuli u toj najvećoj željezničkoj nesreći koja se dogodila u novijoj povijesti Republike Hrvatske. Položili smo cvijeće i zapalili svijeće kod spomenika žrtvama, a sada ćemo otići i na svetu misu koju posvećujemo njihovoj žrtvi. Ovim činom također želimo poručiti obiteljima poginulih da i nakon 10 godina žalimo za poginulima i suosjećamo s njihovim obiteljima. 

Misa zadušnica služena je u crkvi sv. Leopolda Mandića u Rudinama.

Skip to content