CER natjecanje - Tetiana Dovgan, UkrajinaZajednica europskih željeznica i upravitelja infrastrukture (CER), čija je članica i HŽ Infrastruktura, pokreće osmo izdanje “Fotografskog natječaja Aline Bastin”. Riječ je o fotografskom natječaju koji označava izvorno Europsko natjecanje željezničke fotografije te je dobio ime po tragično preminuloj kolegici i prijateljici iz CER-a Alini Bastin. Natjecanje se održava tijekom ove Europske godine vještina, a tema ovogodišnjeg natjecanja je: Predstavljanje vještina europskih željezničkih fotografa.

Cilj ovog natječaja je poticanje kreativnosti i širenje održive i sigurne slike željeznica u Europi, prikazujući ih kao sastavni dio čišćeg, pametnijeg i povezanijeg prometnog sustava. Vlakovi povezuju mjesta, ali i ljude; kao takvi, oduvijek su bili fascinantna i inspirativna tema za umjetnike.

Dvanaest najboljih fotografija dobit će nagradu od po 200 eura i biti promovirane kroz komunikacijske kanale CER-a.

Natječaj je otvoren za sve fotografe, od amatera do profesionalaca, koji su stanovnici 27 država članica EU-a, Albanije, Bosne i Hercegovine, Gruzije, Makedonije, Moldavije, Crne Gore, Norveške, Srbije, Švicarske, Turske, Ujedinjenog Kraljevstva i Ukrajine. Mogu se poslati samo fotografije snimljene u tim zemljama.

Kako sudjelovati?

Do 5 fotografija visoke razlučivosti (po mogućnosti u vodoravnom formatu) treba poslati elektroničkim putem prije 1. listopada 2023. ovdje. Za detaljna pravila natječaja kliknite ovdje.

CER natjecanje - Pierre Antoine Ardin, NorveškaZa inspiraciju, pobjedničke slike iz prethodnog izdanja natječaja, ali i prethodnih godina možete pogledati ovdje.

U slučaju da imate bilo koje pitanje vezano uz natječaj, ili pravila sudjelovanja – mail s pitanjem možete poslati komunikacijskom službeniku iz CER-a Scottu Magalichu na mail: scott.magalich@cer.be.

Sve fotografije iz članka su preuzete sa službene stranice CER-a

Skip to content