U sklopu željezničkog projekta „Rekonstrukcija postojećeg i izgradnja drugog kolosijeka na dionici Križevci – Koprivnica – državna granica“ od utorka 28. svibnja 2024. dosadašnji peroni u stajalištima Majurec i Vojakovački Kloštar koji se nalaze s lijeve strane u smjeru Koprivnice odnosno s desne strane u smjeru Križevaca bit će zatvoreni za prijam i otpremu putnika. Zato će putnici u navedenim stajalištima za ulazak u vlakove i izlazak iz njih koristiti novoizgrađene perone koji se nalaze s desne strane (budućega desnog kolosijeka) u smjeru Koprivnice odnosno s lijeve strane u smjeru Križevaca.

Pristup novoizgrađenome peronu u stajalištu Majurec moguć je preko postojećih pristupnih pješačkih staza i novoizgrađenog pothodnika u stajalištu (iscrtano isprekidanom crtom na fotografiji ispod), a pristup novoizgrađenome peronu u stajalištu Vojakovački Kloštar preko dosadašnjih pješačkih staza s lijeve strane u smjeru Koprivnice, privremenog stubišta (koje se nalazi na kraju perona) s desne strane u smjeru Koprivnice te novootvorenoga pješačkog pothodnika (iscrtano isprekidano na fotografiji). U konačnici, pristup putnicima s desne strane u smjeru Koprivnice bit će moguć kroz podvožnjak Vojakovački Kloštar te preko parkirališta i pješačkog pothodnika.

Kretanje putnika u oba stajališta prikazano je na fotografijama ispod.

Također, od 27. svibnja u promet je pušteno 5,7 novoizgrađenih kilometara pruge između stajališta Majurec i Vojakovački Kloštar na koje je preusmjeren promet kako bi se mogli nastaviti radovi na rekonstrukciji postojećega kolosijeka. Do sada je završeno 66 posto projekta.

Prikaz kretanja putnika na stajalištu Majurec

Prikaz kretanja putnika na stajalištu Vojakovački Kloštar

Skip to content