Ove godine Hrvatski željeznički muzej uključen je u ponudu grada Zagreba kao jedna od novih atraktivnih lokacija u vrijeme adventa. Događanja su započela u subotu 2. prosinca, a vrata Muzeja s posebnim programom pod sloganom Poklanjam dobre vibracije otvorena su svim zaljubljenicima u vlakove i željezničku povijesnu baštinu.

U blagdanskoj atmosferi posjetitelji mogu uz stručno vodstvo razgledati hrvatsku i internacionalnu željezničko-tehničku povijesnu baštinu kao što su željeznička vozila izložena na vanjskom postavu Muzeja (parne lokomotive) i tematska izložba posvećena vlakovima iz sustava Orient-Expressa. Za one koji žele znati više o željezničkoj povijesnoj baštini organizirane su brojne radionice za sve generacije posjetitelja te edukativno-zabavni programi. Za najmlađe posjetitelje pripremljena je jedinstvena atrakcija – vožnja u modelu željeznice na otvorenom kojim će se imati priliku voziti vikendima.
Pod nazivom Poklanjam dobre vibracije Muzej priprema jedinstvenu Zbirku prijevoznih željezničkih karata. Naime, od iskorištenih prijevoznih karata poklonjenih Muzeju u vrijeme adventa s porukama i osobnim doživljajima putnika bit će pripremljena zanimljiva izložba.Za najmlađe je 6. prosinca počeoe edukativno-pedagoški program inspiriran željezničkim temama i detaljima iz željezničke baštine s kreativnim radionicama koje će se izvoditi svake srijede i petka sve do siječnja, a više o rasporedu i pojedinostima radionica te cijeli adventski program posjetitelji mogu pronaći na http://muzej.hzinfra.hr/. Hrvatski željeznički muzej smješten je u Zagrebu, u Ulici grada Vukovara 47.
Skip to content