Knjižnica HŽ Infrastrukture

 

Knjižnica HŽ Infrastrukture jest specijalna knjižnica poluotvorenoga tipa i ponajprije je namijenjena zaposlenicima tvrtke, no otvorena je i široj korisničkoj zajednici zainteresiranoj za literaturu iz područja željeznice te tako nastoji udovo­ljiti obrazovnim, informacijskim i kulturnim potrebama svih građana RH.

Članstvo u knjižnici je besplatno.

Radno vrijeme

NOVA OBAVIJESTI O RADU I USLUGAMA KNJIŽNICE

vezane uz mjere suzbijanja širenja bolesti COVID-19 za studeni 2020. godine

 Radi što učinkovitije primjene mjera za suzbijanje širenja bolesti COVID-19 prilagođavamo svoj rad uputama i smjernicama Uprave HŽI-a, slijedom čega od 2. do 30. studenoga 2020. godine Knjižnica radi po sljedećem tjednom rasporedu:

2. – 6. 11. 2020. ▪ Knjižnica zatvorena, organiziran rad od kuće
9. – 13. 11. 2020. ▪ Knjižnica otvorena za korisnike od 11.00 do 15.00 sati
16. – 20. 11. 2020. ▪ Knjižnica zatvorena, organiziran rad od kuće
23. – 27. 11. 2020. ▪ Knjižnica otvorena za korisnike od 11.00 do 15.00 sati
30. 11. 2020. ▪ Knjižnica zatvorena, organiziran rad od kuće

Radom od kuće trudit ćemo se osigurati pružanje svih usluga Knjižnice čija se dostupnost može omogućiti na posredan način – odgovorima na telefonske upite, upite upućene elektroničkom poštom ili kojim drugim elektroničkim putem.

Lokacija
Zagreb, Ulica Antuna Mihanovića broj 12 (dvorišna zgrada), 1. kat, soba 21
Kontakt
mail ikona 20 px bozena.babic@hzinfra.hr
telefon ikona 15px  +385 1 3783 238
fax ikona 20px +385 1 3783 238

Knjižnica HŽ Infrastrukture d.o.o. je otvorena za korisnike i radi sukladno preporukama za nastavak rada u prostoru sveučilišnih, visokoškolskih, znanstvenih i specijalnih knjižnica tijekom epidemije koronavirusa (COVID-19). Preporuke su izrađene prema uputama i preporukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) i županijskih stožera za sprječavanje širenja zaraze te uz primjenu općih Smjernica za rad s građom i korisnicima Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.

UPUTE ZA ULAZAK KORISNIKA U PROSTOR KNJIŽNICE HŽ INFRASTRUKTURE d.o.o. U UVJETIMA EPIDEMIJE COVID-19

Radi sprečavanja širenja zaraze nužno je pridržavati se svih higijenskih standarda, uputa o preporučenom razmaku i ograničenom broju osoba u zatvorenom prostoru. Korisnici koji planiraju dolazak u Knjižnicu moraju voditi računa o zdravstvenom stanju te, kako ne bi ugrozili druge, odustati od dolaska ako imaju povišenu temperaturu ili druge smetnje koje mogu ukazivati na simptome zaraze koronavirusom.

  1. Preporučujemo da prije dolaska u Knjižnicu pošaljete upit elektroničkom poštom.
  2. Pri ulasku u prostor Knjižnice obvezno je dezinficirati ruke sredstvom za dezinfekciju postavljenim na ulazu.
  3. Tijekom boravka u Knjižnici obvezno je ispravno nošenje zaštitne maske.
  4. Moguće je kretanje korisnika po prostoru slobodnog pristupa Knjižnice uz obvezno poštivanje razmaka i što kraće zadržavanje u prostoru.
  5. Između korisnika i zaposlenika potrebno je održavati fizički razmak od minimalno 1,5 m.
  6. Radi ograničenja o istovremenom broju osoba u zatvorenom prostoru, u čitaonici istovremeno može biti dva korisnika. Preporuča se da korisnici unaprijed rezerviraju mjesto i građu potrebnu za rad u čitaonici (elektroničkom poštom ili telefonom). U rezervaciji moraju biti navedeni točni kontakt podaci korisnika. Knjižnica korisniku dostavlja potvrdu o rezervaciji mjesta i građe za rad u čitaonici elektroničkom poštom ili ga obavještava telefonom.

NAPOMENA: Knjižničarka je dužna zabilježiti vrijeme ulaska korisnika u čitaonicu, kontakt podatke i vrijeme napuštanja čitaonice. Te su informacije, u slučaju otkrivanja oboljelog koji je boravio u čitaonici u određeno vrijeme, potrebne epidemiolozima, kako bi što brže mogli identificirati i kontaktirati kontakte oboljelog te provesti mjere sprečavanja daljnjeg širenja infekcije.

U slučaju pojave bolesti COVID-19, uz obvezu davanja informacija epidemiologu o boravku u prostoru Knjižnice i kontaktima, informaciju o bolesti treba dostaviti Knjižnici elektroničkom poštom  ili telefonskim pozivom na broj 099 3806 383.

Zahvaljujemo na razumijevanju i suradnji.