Knjižnica HŽ Infrastrukture

 

Knjižnica HŽ Infrastrukture jest specijalna knjižnica poluotvorenoga tipa i ponajprije je namijenjena zaposlenicima tvrtke, no otvorena je i široj korisničkoj zajednici zainteresiranoj za literaturu iz područja željeznice te tako nastoji udovo­ljiti obrazovnim, informacijskim i kulturnim potrebama svih građana RH.

Članstvo u knjižnici je besplatno.

Radno vrijeme

RADNO VRIJEME S KORISNICIMA

od ponedjeljka do petka

11.00 – 15.00 sati

(posudba, vraćanje/razduživanje stručne literature i korištenje čitaonice)

Lokacija
Zagreb, Ulica Antuna Mihanovića broj 12 (dvorišna zgrada), 1. kat, soba 21
Kontakt
mail ikona 20 px bozena.babic@hzinfra.hr
telefon ikona 15px  +385 1 3783 238
fax ikona 20px +385 1 3783 238

Knjižnica HŽ Infrastrukture d.o.o. je otvorena za korisnike i radi sukladno preporukama za nastavak rada u prostoru sveučilišnih, visokoškolskih, znanstvenih i specijalnih knjižnica tijekom epidemije koronavirusa (COVID-19). Preporuke su izrađene prema uputama i preporukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) i županijskih stožera za sprječavanje širenja zaraze te uz primjenu općih Smjernica za rad s građom i korisnicima Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu.

UPUTE ZA ULAZAK KORISNIKA U PROSTOR KNJIŽNICE HŽ INFRASTRUKTURE d.o.o. U UVJETIMA EPIDEMIJE COVID-19

Radi sprečavanja širenja zaraze nužno je pridržavati se svih higijenskih standarda, uputa o preporučenom razmaku i ograničenom broju osoba u zatvorenom prostoru. Korisnici koji planiraju dolazak u Knjižnicu moraju voditi računa o zdravstvenom stanju te, kako ne bi ugrozili druge, odustati od dolaska ako imaju povišenu temperaturu ili druge smetnje koje mogu ukazivati na simptome zaraze koronavirusom.

  1. Preporučujemo da prije dolaska u Knjižnicu pošaljete upit elektroničkom poštom.
  2. Pri ulasku u prostor Knjižnice obvezno je dezinficirati ruke sredstvom za dezinfekciju postavljenim na ulazu.
  3. Tijekom boravka u Knjižnici obvezno je ispravno nošenje zaštitne maske.
  4. Moguće je kretanje korisnika po prostoru slobodnog pristupa Knjižnice uz obvezno poštivanje razmaka i što kraće zadržavanje u prostoru.
  5. Između korisnika i zaposlenika potrebno je održavati fizički razmak od minimalno 1,5 m.
  6. Radi ograničenja o istovremenom broju osoba u zatvorenom prostoru, u čitaonici istovremeno može biti dva korisnika. Preporuča se da korisnici unaprijed rezerviraju mjesto i građu potrebnu za rad u čitaonici (elektroničkom poštom ili telefonom). U rezervaciji moraju biti navedeni točni kontakt podaci korisnika. Knjižnica korisniku dostavlja potvrdu o rezervaciji mjesta i građe za rad u čitaonici elektroničkom poštom ili ga obavještava telefonom.

NAPOMENA: Knjižničarka je dužna zabilježiti vrijeme ulaska korisnika u čitaonicu, kontakt podatke i vrijeme napuštanja čitaonice. Te su informacije, u slučaju otkrivanja oboljelog koji je boravio u čitaonici u određeno vrijeme, potrebne epidemiolozima, kako bi što brže mogli identificirati i kontaktirati kontakte oboljelog te provesti mjere sprečavanja daljnjeg širenja infekcije.

U slučaju pojave bolesti COVID-19, uz obvezu davanja informacija epidemiologu o boravku u prostoru Knjižnice i kontaktima, informaciju o bolesti treba dostaviti Knjižnici elektroničkom poštom  ili telefonskim pozivom na broj 099 3806 383.

Zahvaljujemo na razumijevanju i suradnji.